Bàsquet

Com formiguetes… al bombo dels 8 millors equips d’Europa

No comment

Que el projecte de l’Uni Girona esta més que consolidat ja ho sabíem. Però avui, la seva meritòria trajectòria a Europa en tan sols sis anys l’ha portat a ser entre els 8 millors equips del continent segons el ranking FIBA.

Avui s’ha celebrat el sorteig de l’Eurolliga 2021-2022, i malgrat no haver-se classificat per la via de la Lliga Endesa -on van quedar terceres- les gironines hi han estat presents com a campiones de la passada edició de la Copa de la Reina.

L’Spar Girona ha quedat enquadrat al Grup B amb:

Fenerbahçe, Dynamo Kursk, Sopron, Glatasaray, Landes, Arka Gdynia i el guanyador de la prèvia entre Bourges i Famila Schio.

Millora de resultats any rere any

Un grup exigent i competitiu, però probablement més assequible que el grup A, ja que s’evita a Perfumerías Avenida i Ekaterinburg. Malgrat tot, el més remarcable és el fet d’haver estat dins el bombo dels 8 millors equips d’Europa. Un club amb 16 anys d’història i només 6 competint a Europa s’ha guanyat a pols, com formiguetes, tenir aquesta consideració per part de la FIBA.

Després de la consecució del primer títol de lliga tot just l’any 2015, va arribar la primera participació per la porta gran a l’Euroleague Women. Tot i quedar eliminades a la fase de grups, van participar en l’Eurocup Women millorant any rere any els resultats: a la temporada 2017-2018 van arribar al Top 8 i la 2018-2019 van assolir el seu millor registre en unes semifinals.

L’any 2019, en el retorn a la màxima competició, la pandèmia va frenar una molt bona actuació de les gironines, i la passada temporada es van classificar pels quarts de final.

Sens dubte, el club gironí és un clar exemple d’on es pot arribar si no es deixa mai d’apostar per fer petites passes endavant. I al final ens ha fet aprendre a tots la lliçó que l’esport femení de la província té l’espectacle garantit molts anys.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *