Bàsquet

Els quarts de final d’Eurolliga podrien ser una realitat

No comment

Els quarts de final d’Eurolliga podrien ser una realitat per a l’Uni Girona després de derrotar a Famila Schio per 85-81. És cert que qualsevol equip d’Europa que quedi aparellat amb UMMC Ekaterimburg sap que té altes probabilitats de poder optar només a la segona plaça de grup. I sembla que així serà. El domini de les russes ha estat total en tots els aspectes i partits. Aquesta segona plaça de grup que donarà accés als quarts de final de l’Eurolliga se la disputaran Famila Schio i Spar Girona. De moment, l’Uni partirà amb avantatge.

Spar Girona podria fer història a finals de gener.

L’Spar Girona podria fer història a finals de gener si aconsegueix completar la bona dinàmica d’aquesta primera volta. En el seu debut, l’Uni Girona no va tenir una nit plàcida davant TTT Riga. Tot i la seva superioritat en línies generals, va suar de valent per remuntar els bons parcials de les visitants. Finalment, amb un final amb suspens va aconseguir la primera victòria. En la segona jornada, davant de les favorites del grup, l’Ekaterimburg, l’Spar només va poder aguantar el marcador durant el primer quart. Més tard, va veure que aquella no era la seva lluita i va jugar amb dignitat sabent que el dia important era avui.

La igualtat ha estat la tònica dominant en el partit que havia de decantar les opcions d’accedir als quarts a través de la segona plaça. La diferència ha estat, però, el joc coral de l’Uni envers la dependència de Gruda per part d’Schio. Les d’Alfred Julbe i David Muñoz han arribat a dominar el partit per 10 punts, però no s’han pogut escapar d’un final igualat amb Sonja Vasic de protagonista. La sèrbia, que ha estat la màxima anotadora de l’equip amb 16 punts, ha anotat els darrers 4 que han col·locat a l’Uni més a prop dels quarts de final mai assolits fins ara.

Spar Girona a l'Euroleague Women
Laia Palau dóna indicacions a la mitja part de l’Spar Girona – TTT Riga. Foto: David Subirana.

En l’apartat individual, les amfitriones van patir un gran daltabaix amb la lesió de Frida Eldebrink després del primer partit davant Riga. La sueca es va acomiadar de la bombolla amb 18 punts en l’únic enfrontament que va disputar.

Una notícia positiva és la gran aportació de Giedre Labuckiene, clau en la rotació (13 punts, 7 rebots). També ho ha estat la participació de Júlia Soler, disputant 9 minuts davant Ekaterimburg amb bones decisions i sense que el seu joc notés en cap moment l’ansietat de disposar de poques oportunitats. L’Uni manté intactes les opcions de classificar-se a la següent bombolla que es disputarà del 19 al 22 de gener.

UMMC Ekaterimburg; el gegant no cedeix. 

No hi ha hagut sorpreses. I és que el gegant no cedeix el lideratge del grup C. Fins i tot ha mostrat un domini pràcticament insultant en molts trams de la bombolla. Ha superat amb claretat els tres partits: en el matx inaugual, davant de Famila Schio, ja guanyava de 16 punts a la mitja part, i amb la sensació que l’equip s’estava dosificant, va aguantar el marcador fins a acabar amb un 83-61.

Junquel Jones ha anotat 8 de 10 en triples a la hub.
Junquel Jones ha anotat 8 de 10 en triples a la hub.

L’Uni va saber treure el seu millor orgull davant les russes, aguantant molt bé el resultat al primer període en un partit que es va trencar a base de triples i generositat de les russes després de 10 minuts de partit (67-94 al final). Ja en l’últim enfrontament, el primer de la jornada d’avui, Ekaterimburg no ha volgut cedir ni dosificar-se en cap aspecte ben bé fins al tram final, i és que l’equip dirigit per Miguel Méndez ha anotat una mitjana de 26 punts per quart en una nova exhibició de bàsquet total, per imposar-se a TTT Riga per un clar 104-71.

Un equip amb els egos ben gestionats.

Sense ser una dada oficial, es rumoreja que UMMC Ekaterimburg té un pressupost aproximat de 40 milions d’euros. Això implica uns recursos per formar una plantilla de somni, de grans estrelles acostumades a ser protagonistes volent destacar partit rere partit. Malgrat aquestes dades, l’equip ha demostrat que això no és així, almenys no ho ha estat en aquesta Euroleague “hub”. L’anotació ha estat molt ben repartida entre Jones (20 punts), Steward (15,3 punts), Vadeeva (14,3 punts), Quigley (14 punts) i Alba Torrens (13,3 punts).

Amb  Jonquel Jones sent la jugadora més en forma i la que més puntua, amb un 24,3 de valoració, sembla que Ekaterimburg no tindrà cap mena de problemes per classificar-se per la següent fase amb la segona volta encara per disputar-se.

Famila Schio; el rival directe

Famila Schio va debutar en un duel sense opcions davant de les russes. Va patir en un partit que tenia pràcticament control·lat contra les letones i avui no ha pogut guanyar un duel crucial contra les gironines i l’equip parteix amb desavantatge per classificar-se com a segon de grup.

Si bé l’any passat Schio es mostrava com un equip més compensat, és cert que aquesta temporada les italianes han mostrat una certa dependència de Sandrine Gruda (màxima anotadora amb 28 punts contra l’Uni). La pivot d’1,93 metres ha acabat la primera volta amb 19 punts i 7 rebots per partit, però ha estat molt sola sota el cèrcol.

Finalment, les possibilitats de classificar-se passaran pel duel contra Spar Girona. Tenint en compte que s’enfrontaran a Ekaterimburg en la jornada inaugural quan les russes encara no tindran assegurat el passi a la següent ronda.

TTT Riga, una ventafocs que ha desgastat.

Les letones han arribat amb ganes i orgull, malgrat que molt probablement han acusat el ritme baix de la seva competició estatal. TTT Riga ha estat una ventafocs que ha desgastat els dos rivals teòricament assequibles. Davant Spar Girona va saber posar-se amb un 10 amunt al segon quart en un partit que, si bé les amfitriones van saber reaccionar i posar-se 14 amunt, va finalitzar amb un ajustadíssim 79-81.

Riga va mostrar una versió semblant també davant Schio. Les italianes van dominar de cap a peus al partit, exceptuant els darrers minuts. Les italianes havien arribat al descans amb 19 punts d’avantatge, però la rauxa letona va aconseguir desgastar les del Vèneto fins a un ajustat 76-72 final. En la darrera jornada d’avui, no han tingut cap mena de sorpresa ni d’opció contra UMMC Ekaterimburg.

Kitija Laksa
Kitija Laksa davant UMMC Ekaterimburg

L’aler Kitija Laksa ha estat la jugadora que més bones sensacions ha deixat a Fontajau. Malgrat tot, els seus 16 punts i 3 rebots per partit no han servit per evitar que les possibilitats de classificar-se pel seu equip siguin pràcticament nul·les. Necessitarien un ple de victòries i encara no dependrien d’elles mateixes.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *