Bàsquet

Valencia BC, un exemple d’inversió en bàsquet femení.

No comment

De la desaparició al domini en nou anys.

Arran de la desaparició del mític Ros Casares, que havia completat una dècada d’hegemonia, València es va quedar orfe de bàsquet femení.

Amb un total de 22 títols entre 2001 i 2012, el club va culminar la seva darrera temporada amb el títol de l’Eurolliga sota la direcció de Laia Palau. Ahir, nou anys després i amb el club refundat sota el nom de Valencia BC, les valencianes van tornar a assolir un nou títol europeu: l’Eurocup Women.

El Valencia BC l’inclou com a secció femenina

Bé, el seu cas no va ser exactament el d’una refundació; el bàsquet femení a València va tornar gràcies a l’aposta del Valencia BC que el va incloure com a secció femenina. I el resultat és pràcticament immillorable. Aquesta és la seqüència.

2017-2018: Aconsegueix l’ascens a Lliga Femenina 1.

2018-2019: Es classifica per la Copa i cau a quarts. Juga play off de Lliga.

2019-2020: Quarts d’Eurocup, suspesa per la pandèmia. Arriba a semifinals de Copa. La Lliga també queda cancel·lada.

2020-2021: Arriba a la final de Copa. Campiones d’Eurocup.

Inversió i equiparació de recursos

En els darrers anys tenim molts exemples de clubs que han realitzat la mateixa pràctica, però per què a elles els ha funcionat amb aquests resultats tan ascendents? La resposta probablement la trobem en la inversió – i sobretot equiparació – de recursos entre la secció masculina i la femenina. L’equip masculí és un habitual en els quadres d’Eurolliga i el femení rep el mateix tracte: d’instal·lacions, de preparació física i de comoditats necessàries com a esportistes d’elit.

Com a opinió totalment subjectiva, el fet d’unificar sponsors i probablement destinar part del capital que retorna de la rellevància del masculí, ha repercutit directament amb la qualitat de les plantilles que s’han pogut anar formant, i això ha suposat un gran impuls pel bàsquet femení. Sens dubte, és un clar exemple que moltes grans entitats seguiran en un futur pròxim.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *